lunes, 7 de octubre de 2013

Caravana Culturii Române - România din Diaspora în Valdemoro (#5)

În data de 6 octombrie 2013 comunitatea românilor din Spania - mai precis  din Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea”  Valdemoro (preot paroh Dorin Cătălin Sas) - a avut parte de un eveniment deosebit:  ediția cu numărul 5 a proiectului „România din diaspora – caravana culturii române în Spania” - un proiect elaborat și coordonat de scriitorul Gelu Vlașin, proiect realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP). La această ediție au participat peste 100 de persoane care au aplaudat minute în șir evoluțiile artiștilor invitați. 

Proiectul “România din diaspora - caravana culturii române în Spania” este structurat în mai multe secțiuni:  o expoziție de carte românească (100 de cărți fundamentale din literatura română), o prezentare video cu 25 de personalități marcante din cultura română, un recital de muzica și o serie de lectura de poezie în interpretarea unor cunoscuți autori români. Scopul acestui proiect este să contribuie la păstrarea valorilor culturale, la o mai bună cunoaștere a literaturii, limbii și culturii române și la îmbunătățirea imaginii comunității românești din Spania. 

Colaboratorii acestui proiect sunt scriitorii: Nina Vasile, Marius Gîrniță, Marin Dumitrescu, Elisabeta Boțan, Sorin Dinco și artiștii: Cristina Maria Vlașin (voce) & David Sanz (pian). Fotograful oficial al caravanei culturale este Oana Robu. Parteneri:  Rețeaua literară, România din Diaspora, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei. 

Mulțumim Preasfinţitului Timotei Lauran, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania şi Portugalia și pr.Dorin Cătălin Sas de la Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” din Valdemoro pentru sprijinul acordat !
No hay comentarios:

Publicar un comentario