lunes, 14 de octubre de 2013

Caravana Culturii Române - România din Diaspora în Barcelona (#6)

Cu ocazia Zilei Hispanității, sâmbătă 12 octombrie 2013 începând cu ora 19:00, Caravana culturii române (ediția cu numărul 6) a călătorit la Barcelona în parteneriat cu ASOCROM - Asociația Românilor din Catalunya. Evenimentele din cadrul caravanei (ediția a 6-a) au avut loc în sala de festivități a Asociației Românilor din Catalunya, C/ Villarroel 10, Bajos, 08011 Barcelona. 

Invitații speciali ai acestei ediții au fost: Jose Florencio Martinez - scriitor, Virgil Ani - profesor, Petre Cohior - poet, Javier Garcia Bonomi - președinte al Federației  Latinoamericane din Catalunya - FEDELATINA, Marin Dumitrescu - poet. Coordonator și moderator: Gelu Vlașin - scriitor.

Programul a cuprins: 100 de cărți fundamentale din literatura română – expoziție; 25 de personalități marcante din cultura română – prezentare; Poetry performance – recital de poezie ; Interculturalitate & Multiculturalitate - dezbatere.  Atmosfera a fost deosebită iar discuțiile au fost provocatoare. Toată lumea a plecat cu nostalgia autorilor și titlurilor de carte românească și cu regretul că nu pot deocamdată să beneficieze și la Barcelona de o biliotecă românească.

Colaboratorii acestui proiect sunt scriitorii: Nina Vasile, Marius Gîrniță, Marin Dumitrescu, Elisabeta Boțan, Sorin Dinco, Dragoș Cosmin Popa și artiștii: Cristina Maria Vlașin (voce) & David Sanz (pian). Fotograful oficial al caravanei culturale este Oana Robu. Parteneri: Rețeaua literară, România din Diaspora, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei. 

Proiectul România din Diaspora - Caravana Culturii Române în Spania este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe din România prin intermediul concursului de proiecte organizat de DPRRP - Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni 






No hay comentarios:

Publicar un comentario