martes, 12 de noviembre de 2013

Caravana Culturii Române - România din Diaspora în Fuenlabrada (#9)

De-a dreptul încântătoare atmosfera la cea de-a 9/a ediție a Caravanei culturii române în Spania - România din Diaspora care a avut loc duminică 10 noiembrie. De data aceasta am fost invitații Parohiei Ortodoxe din Fuenlabrada unde preotul Vasile Alexa s-a dovedit a fi o gazdă minunată. Și aici am fost întâmpinați de o sală devenită neîncăpătoare pentru mulțimea de români care au dorit să asiste la acest eveniment. Așezate în partea stângă a sălii cele 4 rafturi mobile ale expoziției intitulate 100 de cărți fundamentale din literatura română au devenit punctul de atracție atât pentru copii și tineri cât și pentru părinții lor. 

Așa cum s-a întâmplat și la celelalte ediții au fost multe persoane care și-ar fi dorit să cumpere un exemplar însă din păcate acest lucru nu este posibil. Ar fi însemnat să rămânem fără cărți pentru următoarea ediție a caravanei care va avea loc duminică 17 noiembrie în Mostoles. Prezentarea video a celor 25 de personalități care și-au adus contribuția de-a lungul timpului la dezvoltarea și promovarea culturii române a însemnat cea de-a 2/a parte din programul caravanei în timp ce pentru ultima parte recitalul de poezie (Marin Dumitrescu, Marius Gîrniță și Gelu Vlașin) dar mai ales concertul de muzică susținut de Cristina Vlașin & David Sanz au stârnit ropote de aplauze din partea spectatorilor prezenți. 

Ca de obicei piesele de rezistență au fost Mociriță cu trifoi și Mână birjar. Programul cultural s-a încheiat cu degustarea de produse românești oferită de Parohia Ortodoxă din Fuenlabrada. Momentul cel mai emoționant a fost atunci când preotul Vasile Alexa a dăruit câte o icoană pictată tuturor celor care au foat protagoniști ai acestui eveniment: Cristina Vlașin, David Sanz, Marin Dumitrescu, Marius Gîrniță, Oana Robu și bineînțeles cu voia dvs. Gelu Vlașin. Chiar și cei doi pitici ai familiei Vlașin (Darius Andrei și David Mihai) au primit o icoană cadou. Fotogaful oficial al caravanei: Oana Robu. 

Caravana culturii române în Spania - România din Diaspora este un proiect finanțat de către Ministerul Afacerilor de Externe din România prin intermediul DPRRP - Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.


No hay comentarios:

Publicar un comentario