jueves, 21 de noviembre de 2013

Caravana culturii române în Spania #10 - Mostoles 2013

Ultima ediție din 2013 a Caravanei culturii române în Spania - România din Diaspora a avut loc duminică 17 noiembrie 2013 la Parohia Ortodoxă din Mostoles. După incursiuni în Madrid, Coslada, Parla, Leganes, Valdemoro, Barcelona, Manzanares (Ciudad Real), Villarrobledo (Albacete) și Fuenlabrada iată că ediția cu numărul 10 a poposit în Mostoles unde preotul paroh Marius Picu ne-a întâmpinat cu toată bunăvoința și cu toată încrederea. 

La fel cum s-a întâmplat și la celelalte ediții sala a devenit la un moment dat neîncăpătoare pentru lumea care a dorit să participe la acest eveniment cultural destinat comunității românești din Spania. Cele 3 secțiuni ale proiectului au cuprins: expoziția de carte intitulată 100 de cărți fundamentale din literatura română, prezentarea video a 25 de personalități din cultura română și recitalul de poezie susținut de poeții Marin Dumitrescu, Marius Gîrniță și Gelu Vlașin. 

Programul s-a încheiat cu recitalul de muzică - românească susținut de Cristina Vlașin acompaniată la pian de David Sanz Reverte. Caravana culturii române în Spania - România din Diaspora este un proiect elaborat și coordonat de scriitorul Gelu Vlașin cu finanțare din partea Ministerului de Externe al României prin intermediul DPRRP -Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni

Îi mulţumim Preasfinţitului Timotei episcopul Episcopiei Ortodoxe Române din Spania și Portugaliei pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect. Mulțumim de asemenea partenerilor și colaboratorilor noștri:  Reteaua literaraDialogo EuropeoDiverbium Madrid.
 No hay comentarios:

Publicar un comentario