domingo, 22 de septiembre de 2013

Caravana culturii române în Spania - România din Diaspora în Leganes (#3)



Duminică 22 septembrie 2013 începând cu ora 19:00 am avut o expoziție de carte românească - 100 de cărți fundamentale din literatura română, un recital de muzică (Cristina Vlașin & David Sanz) și un recital de poezie (Elisabeta Botan, Marin Dumitrescu, Marius Gârniță, Gelu Vlașin) la Parohia „Sfântul Cuvios Atanasie Atonitul” din Leganes (pr. Lucian Apahidean) în Calle San Valeriano, n.5 - în cadrul proiectului Caravana Culturii Române în Spania - România din Diaspora - un proiect finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe din România prin intermediul concursului de proiecte al DPRRP

A fost un experiment foarte reușit având în vedere faptul că pentru prima dată Caravana poposește într-un spațiu neconvențional - o Biserică Românească din Spania ! Atmosefera a fost una încărcată de emoție dar plină de semnificațiile și energiile unui locaș sfânt în care poeții și artiștii s-au simțit foarte bine. Spațiul din Biserica Ortodoxă Română Leganés a fost ocupat în întregime de membri ai comunității românești din zonă care au dorit să vadă la fața locului cum se desfășoară un astfel de eveniment cultural. 

Preotul paroh Lucian Apahidean a fost o gazdă ospitalieră care prin intervențiile făcute a dat dovadă cu nu este chiar străin de literatura română. La final discuțiile au continuat însoțite de un ceai fierbinte în prezența reprezentantului Primăriei din Leganes, dl. Emilio Gonzalez Alvarez care ne-a promis întreg sprijinul pentru organizarea unor evenimente similare în zonă arătându-se plăcut surprins de acest eveniment care crează o punte de legătură între cele două culturi punând în valoare personalități ale României și promovând literatura română. 


* Coordonator al proiectului este scriitorul Gelu Vașin.





1 comentario: