domingo, 8 de septiembre de 2013

Caravana Culturii Române în Spania - România din Diaspora la Coslada (#2)


Caravana Culturii Române în Spania - România din Diaspora și-a continuat incursiunea prin ținuturile iberice. De data această a poposit în Coslada, sâmbătă, 07 septembrie 2013 de la 18:00 la Centrul Asociativ Rosalia de Castro, Av. de Berlin, 8. După o prezentare a celor 25 de personalități care și=u adus o deosebită contribuție la dezvoltarea și promovarea culturii române în lume spectatorii au asisitat și la un recital poetic susținut de Elisabeta Botan, Gelu Vlașin, Marin Dumitrescu. La final un mini - recital de muzică susținut de Cristina Maria Vlasin împreună cu pianistul spaniol David Sanz Reverte !  Printri invitații speciali am avut-o și pe Lorreta Vass de la Universidad de Tubinga - cetățean german de origine română care s-a aflat la Madrid într-o vizită pentru documentare în vederea finalizării lucrării de licență. 

Proiectul este structurat în 3 părți esențiale:

- România din Diaspora – 100 de cărți fundamentale din literatura română - expoziție de carte românească 
- România din Diaspora – 25 de personalitări marcante din cultura română – videopoiecții
- România din Diaspora – Poetry Performance - recital de muzica și poezie

Obiective specifice:

- Îmbunătăţirea imaginii comunităţii româneşti din Spania
- Creșterea progresivă a interesului pentru literatura și cultura română în cadrul comunităților românești din Spania
- Stimularea interesului pentru autogestiunea proiectelor culturale prin punerea ulterioară la dispoziția celor interesați a materialelor dedicate proiectului (expoziția de carte, videoproiecțiile, etc)
- Cointeresarea publicului prin crearea de evenimente interactive care să ducă la creșterea interesului pentru lecturarea autorilor români
- Perpetuarea cunoștințelor în legătură cu cărțile fundamentale ale literaturii române
- Promovarea valorilor culturii române
- Promovarea scriitorilor de referinţă ai literaturii române

* Scopul declarat al acestui proiect este să contribuie la creșterea interesului comunității românești din Spania pentru păstrarea valorilor culturale, pentru o mai bună cunoaștere a literaturii, limbii și culturii române și pentru îmbunătățirea imaginii comunității românești din Spania.

* proiectul a fost selecționat în urma concursului pentru finanțare pe anul 2013 lansat de către MAE prin intermediul DPRRP 


* Coordonator al proiectului este scriitorul Gelu Vașin.

No hay comentarios:

Publicar un comentario